Alexandru Slusari: „Moldova procură la moment gazele naturale la prețul exorbitant de 790 dolari pentru 1000 m3 și acest lucru oricum urmează să fie reflectat în facturile noastre”

  • 02 Octombrie 2021 12:27
Alexandru Slusari: „Moldova procură la moment gazele naturale la prețul exorbitant de 790 dolari pentru 1000 m3 și acest lucru oricum urmează să fie reflectat în facturile noastre”

Ex-deputatul Alexandru Slusari consideră că majorarea prețului de achiziție a gazelor naturale din Federația Rusă de la 1 octombrie curent urmează să se reflecte și în facturile populației.

Pe pagina sa de Facebook, reprezentantul Platformei DA se arată deranjant de faptul că liderul separatist de la Tiraspol a declarat recent că în regiunea transnistreană tarifele pentru consumatorii finali vor rămâne aceleași.

Deci, Moldova procură la moment gazele naturale la prețul exorbitant de 790 dolari pentru 1000 m3 și acest lucru oricum urmează să fie reflectat în facturile noastre. În același timp, regiunea transnistreană continuă în cel mai obraznic mod să nu plătească pentru combustibilul albastru, iar liderul grupării criminal-separatiste Crasnoselischii, cu impertinență crasă, a declarat recent că pentru populația regiunii tarifele comunale nu se schimbă”, scrie fostul deputat.

Totodată, Alexandru Slusari îi cere Guvernului să anuleze toate facilitățile de import-export cu regiunea transnistreană, iar banii acumulați să fie direcționați pentru compensații populației și agenților economici din partea dreaptă a Nistrului:

Domnii de la guvernare, poate ajunge să fim umiliți în asemenea hal?! Cer ca Guvernul RM să anuleze toate facilitățile fiscale la importuri/exporturi în/din Transnistria, la care nu sunt achitate TVA și accize în bugetul de stat. În primul rând, mă refer la schema de importuri a carburanților în regiunea transnistreană”, afirmă Alexandru Slusari.

În luna octombrie Republica Moldova va achita 790 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz, față de 550 de dolari în septembrie, din cauza scumpirilor pe piețele internaționale. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat vineri într-o conferință de presă că tarifele pentru consumatorii final nu se vor schimba. Totuși, anterior, președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat la postul public de televiziune că în cazul scumpirii tarifelor la gazele naturale, Executivul va interveni cu compensații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău