Alexandru Jizdan speră că oferirea locuințelor va ademeni mai multe persoane să se angajeze în cadrul MAI

  • 13 Martie 2018 09:08
Alexandru Jizdan speră că oferirea locuințelor va ademeni mai multe persoane să se angajeze în cadrul MAI

Acordarea locuințelor de serviciu angajaților Ministerului Afacerilor Interne va spori atractivitatea funcției de angajat al MAI. Așa speră ministrul de interne, Alexandru Jizdan, care a menționat în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2 că acest lucru ar putea crește optimismul în ziua de mâine, transmite IPN.

Alexandru Jizdan susține că actualmente fluctuația de cadre în cadrul structurilor ministerului s-a micșorat. Potrivit lui, nu doar lipsa unei locuințe este motivul din care oamenii pleacă din sistem, este vorba și de dotare, salarizare, regimul de muncă. „Faptul că vom avea aceste 550 de apartamente sper că va face lumea să fie mai optimistă în ziua de mâine, atractivitatea funcției de angajat al Ministerului de Interne să crească zi de zi”, a spus ministrul.

Șeful MAI susține că acordarea apartamentelor de serviciu se va face cu un grad sporit de transparență și locuințele nu vor fi acordate în funcție de gradele de rudenie, de relația cu șeful. „Oamenii care vor trebui să-și primească apartamentele, le vor primi. Nu vom lua în calcul arborele genealogic”, a mai adăugat ministrul.

Primii care își vor primi apartamentele de serviciu sunt pompierii și salvatorii. În total, angajații MAI vor beneficia de 550 de apartamente în municipiul Chișinău. Este vorba despre angajații Inspectoratului General al Poliției, polițiștii de frontieră, salvatorii și carabinierii. Totodată, necesitatea este de aproximativ o mie de locuințe de serviciu.

Alexandru Jizdan suține că instituția pe care o conduce mai are în vizor câteva locații pe care intenționează să le modernizeze și să construiască inclusiv spații în care angajații MAI să facă sport. „Astfel încât oamenii care lucrează în Ministerul de Interne să nu fie cu speranța de viață de 59 de ani, să fie oameni sănătoși”, a afirmat șeful MAI

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:38 %
Vint:1,03 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău