Alexandru Jizdan reacționează la perchezițiile care au avut loc astăzi la domiciulul său: Am acționat conform legii Republicii Moldova, am fost cooperant

  • 29 Iunie 14:52
Alexandru Jizdan reacționează la perchezițiile care au avut loc astăzi la domiciulul său: Am acționat conform legii Republicii Moldova, am fost cooperant

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a recaționat printr-o postare pe Facebook la perchezițiile care au avut loc astăzi la domiciliul său. Acesta susține că, de la inițierea dosarului penal pe numele său, a fost cooperant și că, în mandatele de ministru și deputat, a acționat conform legii Republicii Moldova.

„Astăzi au fost efectuate percheziții la domiciliul familiei mele, acasă la mama mea și în alte câteva locații.

Aceste acțiuni au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani. 

Am fost cooperant toată această perioadă și am oferit toate informațiile necesare pentru a face claritate. Unii “factori de decizie” au insistat totuși să fie dispuse acțiuni “mai cu impact” în acest sens. 

Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea. 

În perioada activității mele profesionale, în mandatul de ministru și deputat, am acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții de Stat nu am avut temei și necesitate să vreau să plec din țară, sau să mă ascund de ceva.

Tocmai de asta, vă informez că voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încât să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces.

Am să revin cu informații pe parcurs, în așa fel încât acest caz să fie reflectat societății corect și echidistant din ambele părți.”, a scris Jizdan pe pagina sa de  Facebook”, a scrias Alexandru Jizdan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău