Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar

  • 14 Iulie 2022 09:25
Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne sub control judiciar. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie pe un termen de 30 de zile, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că acuzatorii de stat au solicitat în instanță prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile. Însă, magistrații au admis demersul procurorilor parțial.

În aceste condiții, în perioada imediat următoare, procurorul de caz urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării cu recurs la Curtea de Apel Chișinău a deciziei primei instanțe.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut în octombrie anul trecut și plasat în arest la domiciliu, iar apoi sub control judiciar. Până acum, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășirea atribuțiilor de serviciu. Acesta mai este acuzat de corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

La sfârșitul lunii mai, Consiliul Superior al Procurorilor i-a propus șefei statului eliberarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general. CSP a luat cunoștință de raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare. Președinta încă nu a venit cu o reacție sau cu vreo decizie în acest în sens. Totodată, la începutul lunii iunie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a comunicat în regim de urgență Guvernului Republicii Moldova ambele plângeri depuse de procurorul general suspendat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău