Alexandr Stoianoglo a renunțat la concediu și a revenit la muncă. Care ar fi motivul (Anticoruptie)

  • 13 August 2021 09:05
Alexandr Stoianoglo a renunțat la concediu și a revenit la muncă. Care ar fi motivul (Anticoruptie)

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a renunțat la concediul anual și a revenit, joi, la muncă. Surse din cadrul Procuraturii au comunicat pentru Portalul Anticoruptie.md că motivul ar fi intenția de a contesta la Curtea Constituțională proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care va permite Parlamentului să demită procurorul general.

Informația privind revenirea lui Alexandr Stoianoglo la muncă a fost confirmată de Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt de la Procuratura Generală, notează sursa citată. 

„Procurorul general Alexandr Stoianoglo și-a întrerupt concediul și a revenit de astăzi la muncă. Instituția a luat act de pe site-ul Parlamentului de proiectele de legi ce vizează activitatea Procuraturii. După o analiză minuțioasă sub aspectul corespunderii acestor initiative rigorilor constituționale și standardelor internaționale, Procuratura Generală își va formula punctul de vedere”, ne-a declarat Maria Vieru.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a înregistrat marți un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care prevede, între altele, posibilitatea demiterii procurorului general înainte de expirarea mandatului. 

Ministrul Justiției a declarat, joi, că proiectul a primit aviz pozitiv din partea a șapte comisii parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău