Alerte de călătorie COVID-19, actualizate

  • 05 Decembrie 2020 11:37
Alerte de călătorie COVID-19, actualizate

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat informațiile actualizate pe 4 decembrie cu privire la alertele de călătorie COVID-19. În majoritatea statelor, restricțiile pentru cetățenii din Republica Moldova rămân aceleași, transmite IPN.

Este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În Ucraina, cetățenii străini, pot intra în țară, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului. Cetățenii Republicii Moldova care nu vor rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau vor fi plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal. Aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 de ore de la traversarea hotarului, persoanele pot efectua testul la COVID-19 la laboratoarele medicale ucrainene.

Autoritățile din Italia au aprobat, pe 3 decembrie, noi măsuri de combatere a infecției provocate de COVID-19. Rămâne interzisă în continuare intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova. Sunt prevăzute câteva excepții care permit călătoria cu prezentarea motivelor doveditoare pentru cazuri precum: necesitate de serviciu; urgență absolută; motive de sănătate; studii și întoarcerea la domiciliu sau reședință. Totodată, este permisă intrarea în Italia, chiar și dacă în ultimele 14 zile au vizitat Republica Moldova, cetățenilor statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia și a membrilor familiilor acestora (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani etc.

Informațiile actualizate pot fi accesate pe site-ul ministerului www.mfa.gov.md (Alerte de călătorie COVID-19) sau pe adresa directă: https://bit.ly/3lHFKRF.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău