Alertă de taifun în Japonia. MAE vine cu recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova din Tokyo

  • 15 August 11:33
Alertă de taifun în Japonia. MAE vine cu recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova din Tokyo

Guvernul metropolitan din Tokyo a emis o atenționare pentru toți locuitorii privind taifunul Ampil, care ar putea ajunge în regiunea Kanto în noaptea dintre 15 și 16 august, aducând vânturi puternice, ploi torențiale, valuri înalte și potențiale alunecări de teren. În cazuri de urgență, cetățenii Republicii Moldova, aflați în Tokyo,pot suna la Ambasada Republicii Moldova în Japonia, la numărul de telefon +81 80 8850 7372, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Japonia, cetățenii aflați în Tokyo și împrejurimi sunt rugați să rămână vigilenți și să ia toate măsurile necesare pentru siguranța proprie și a familiilor, inclusiv verificarea rutelor de evacuare și a locațiilor de adăpost.

De asemenea, se anunță și suspendări sau modificări ale programului de circulație a transportului public. Din acest motiv cetățenii sunt îndemnați să evite deplasările neesențiale pe perioada prezenței taifunului și să verifice actualizările meteo emise de autoritățile locale.

Mai multe informații despre recomandările pe perioada calamităților naturale puteți găsi aici: https://tabunka.tokyo-tsunagari.or.jp/.../disa.../howto.html

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău