Alertă de Cod Roșu, în Chișinău. O nouă hotărâre a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului

  • 30 Octombrie 2021 13:50
Alertă de Cod Roșu, în Chișinău. O nouă hotărâre a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Foto: Primăria municipiului Chișinău

În Chișinău se menține nivelul de risc epidemiologic „Alertă de Cod Roșu”, din cauza numărului mare de îmbolnăviri de Covid, potrivit unei horărâri a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău din 29 octombrie 2021.

În acest context, Direcția Sănătate urmează să actualizeze Planul de răspuns  și control  al sistemului  de sănătate  din mun. Chișinău la infecția cu coronavirus și să mărească capacitatea de spitalizare a pacienților cu Covid.

Vacanța elevilor din Chișinău a fost prelungită până pe 7 noiembrie.

Comisia recomandă atingerea  nivelului  de vaccinare de 95%, până  la 1 decembrie 2021, pentru  categoriile de angajați din prima linie de pe teritoriul mun. Chișinău,  a căror interacțiune  cu cetățenii prezintă  un grad înalt de risc de infectare: personalul instituțiilor  medico-sanitare, socio-medicale și al instituțiilor de reabilitare și recuperare, personalul centrelor de plasament pentru copii și pentru vârstnici, personalul din unitățile  poștale și bancare, șoferii și taxatorii  din transportul  public de pasageri, angajații din domeniul  HoReCa.

Pe 29 octombrie au fost raportate 1573 de noi cazuri de covid, dintre care 423 în Chișinău.

Bilanțul general al îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 335.860 de cazuri, iar cel al deceselor la 7710 cazuri. Doar ieri au murit 45 de persoane din cauza coronavirusului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău