UPDATE Alerta cu bombă la Bruxelles a fost ridicată

  • 05 Octombrie 2016 22:51
UPDATE Alerta cu bombă la Bruxelles a fost ridicată

Traficul feroviar a fost reluat miercuri la Gara de Nord din Bruxelles, în jurul orei locale 14:45, după ce anterior gara fusese evacuată în urma unei alerte cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, a anunțat societatea Infrabel, care gestionează infrastructura căilor ferate belgiene, relatează publicația La Libre Belgique în ediția online.

Însă această întrerupere va avea foarte probabil repercusiuni importante asupra normalizării traficului feroviar pe axa nord-sud a orașului Bruxelles, informează AGERPRES.

Alerta a fost provocată de găsirea unui colet suspect, dar verificările ulterioare au infirmat existența vreunui pericol, a anunțat poliția belgiană, care a infirmat de asemenea relatările din mass-media despre o alertă cu bombă și la Gara Centrală din Bruxelles.

Odată cu alerta din Gara de Nord a fost evacuat și sediul Parchetului din Bruxelles (clădirea Portalis), din cauza unei alerte similare. Dar nici aici nu s-a confirmat existența vreunui pericol.

Traficul feroviar a fost suspendat miercuri la prânz în Gare du Nord din Bruxelles, care a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă, iar circulația mai multor linii de tramvai din oraș a fost întreruptă, informează cotidianul La Libre Belgique, în ediția online.

Gare du Nord și sediul Parchetului din Bruxelles (clădirea Portalis) fac miercuri după-amiază obiectul unei alerte cu bombă. Cele două clădiri au fost evacuate în urma unui apel anonim care semnala prezența unor bombe în interiorul lor.

La fața locului sunt prezenți numeroși polițiști și militari, după cum a constat agenția Belga.

A fost întreruptă de asemenea circulația liniilor de tramvai 3, 4, 25 și 55.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău