Aleksei Navalnîi a fost externat

  • 23 Septembrie 2020 11:20
 Aleksei Navalnîi a fost externat

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, considerat unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului din rândurile opoziției ruse, a fost externat din spitalul din Berlin, unde a fost tratat după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern în Siberia luna trecută, iar apoi a fost transferat cu avionul la Berlin în timp ce se afla încă în comă, relatează Reuters și DPA.

'Starea pacientului s-a îmbunătățit suficient încât tratamentul medical de urgență să poată să înceteze', a indicat clinica Charite într-un comunicat difuzat miercuri.

'Pe baza progresului și a stării actuale a pacientului, medicii curanți cred că recuperarea sa completă este posibilă. Cu toate acestea, este încă prematur să se evalueze efectele potențiale pe termen lung ale otrăvirii sale grave', se menționează în comunicatul clinicii germane.

Berlinul a afirmat că teste efectuate în Germania, în Franța și în Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, iar Occidentul a cerut explicații Rusiei.

Moscova susține că încă nu a văzut probe ale vreunui delict în cazul îmbolnăvirii lui Navalnîi și a refuzat să deschidă o anchetă până în prezent, declanșând doar o investigație preliminară. Kremlinul neagă orice implicare.

'Decizia de a face publice detaliile stării de sănătate ale domnului Navalnîi a fost luată după consultarea cu pacientul și soția sa', a indicat clinica Charite, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău