Aleksandr Lukașenko a amenințat cu acțiuni dure, în cazul unor noi sancțiuni UE

  • 11 Noiembrie 2021 13:31
Aleksandr Lukașenko a amenințat cu acțiuni dure, în cazul unor noi sancțiuni UE

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a cerut Uniunii Europene să se gândească la tranzitul gazelor și a mărfurilor, care trec pe teritoriul republicii, înainte de a decide să introducă unele noi sancțiuni, scrie Rador.

„Și dacă vom închide tranzitul prin Belarus? Prin Ucraina nu pot să treacă, acolo granița cu Rusia este închisă. Nu există trasee prin țările baltice. Dacă de exemplu, închidem pentru polonezi și pentru germani, ce se va întâmpla atunci?'' - a mai afirmat liderul belarus, în cadrul unei întâlniri cu cei din conducerea Consiliului de Miniștri.

După cum anunță Agenția de presă BelTA, Lukașenko a amintit, de asemenea, că principalul gazoduct pentru exporturile transnaționale de gaze Iamal - Europa trece prin Belarus. ''Încălzim Europa, iar ea ne amenință că va închide granița, dar dacă sistăm livrările de gaze naturale?'', a adăugat Lukașenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a calificat ca fiind inadmisibilă utilizarea problemei migrației drept scuză pentru introducerea de noi sancțiuni împotriva Belarus. Pe 15 noiembrie, miniștrii de externe ai țărilor UE vor examina subiectul privind extinderea sancțiunilor împotriva Belarus, din cauza crizei migranților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău