Alegerile regionale din Rusia | Aliații lui Aleksei Navalnîi au obținut duminică victorii simbolice

  • 14 Septembrie 09:15
Alegerile regionale din Rusia | Aliații lui Aleksei Navalnîi au obținut duminică victorii simbolice

Aliații lui Aleksei Navalnîi au obținut duminică victorii simbolice în două orașe siberiene vizitate de principalul adversar de la Kremlin în timpul campaniei pentru alegerile regionale din Rusia, înainte de a fi spitalizat pentru o presupusă otrăvire, transmite AFP, potrivit Agerpres.

La Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, echipa lui Navalnîi a revendicat victoria lui Serghei Boiko, candidat aflat în fruntea unei coaliții în cursa pentru alegerea membrilor consiliului municipal care a înfruntat reprezentanți ai partidului de guvernământ, candidatură sprijinită de organizația principalului opozant rus, Aleksei Navalnîi.

La Tomsk, un alt oraș siberian, opoziția a revendicat câștigarea a două locuri în consiliul municipal, dintre care unul de către Ksenia Fadeeva, o candidată în vârstă de 28 de ani, directoare a biroului local de campanie al organizației lui Navalnîi.

În opinia aliaților lui Aleksei Navalnîi, o victorie la Tomsk ar avea o conotație simbolică pentru opoziția din Rusia deoarece în acest oraș a fost otrăvit opozantul rus.

Rezultatele oficiale în aceste două orașe urmează să fie date publicității luni.

Cetățenii ruși au fost chemați duminică la urne în 41 din cele 85 de regiuni ale țării pentru a alege guvernatori, membri ai consiliilor regionale și municipale, precum și patru deputați pentru parlamentul național.

Chiar dacă partidul președintelui Vladimir Putin a scăzut în popularitate din cauza contextului economic și social dificil, a acuzațiilor de corupție și a reformei nepopulare a pensiilor, este de așteptat ca acesta să câștige majoritatea covârșitoare a locurilor puse în joc în aceste alegeri, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Wed
14
Thu
13
Fri
13
Sat
8
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău