Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au împărțit societatea în două tabere (Revista presei)

  • 13 Ianuarie 2017 09:26
Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei au împărțit societatea în două tabere (Revista presei)

Revista presei din 13 ianuarie 2017

Val BUTNARU susține că Jurnal TV este supus unui nou atac, fiind somat să elibereze sediul timp de o lună și că din această cauză va fi nevoit să-și reducă drastic emisiunile originale. Într-un articol din Jurnal de Chișinău întitulat „Fotbal cu toporul”, autorul amintește de atacurile asupra postului de-a lungul anilor.

Pe portalul Deschide.md, Vitalie VOVC face un rezumat al „săptămânii în care s-a lăsat cu alb și ger peste țară”. Printre evenimentele acestei săptămâni, autorul reține reducerea programelor Jurnal TV, restituirea de către Curtea Constituțională a sesizării privind retragerea cetățeniei lui Băsescu, articolul lui Plahotniuc pentru Foxnews și privatizarea aeroportului de la Bălți de către ruși.

Din ce BANI și-a acoperit Igor Dodon VACANȚA la Soci și de ce și-a luat CONCEDIU la doar două săptămâni de la învestirea în funcție. Ziarul Național scrie despre acțiunea Organizației de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, care a solicit ca președintele Igor Dodon, care și-a petrecut concediul la Soci, Federația Rusă, să declare din ce surse și-a acoperit vacanța, mai ales că în campania electorală a semnat și o declarație de integritate. Potrivit PAS, cheltuielile pentru o asemenea vacanță ar ajunge la aproximativ 70 de mii de lei, iar acești bani constituie 20% din venitul lui Igor Dodon pentru anul 2015. Totodată, acesta mai plătește și o rată la bancă pentru un credit. Tineretul PAS vrea să știe din ce bani a mers în această vacanță și din ce surse își acoperă deficitul bugetului familie sale.

Portalul Moldnova publică o analiză despre situația din regiunea găgăuză după alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, care au împărțit societatea în tabere: pro-Dudoglo și pro-Vlah. Lupta este mai mult una indirectă și este dusă între apropiații bașcanului Irina Vlah și apropiații fostului primar al orașului Comrat Nicolai Dudoglo, președinte al Partidului Găgăuzia Unită. Primii se bucură de susținerea Partidului Socialiștilor și a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon; ceilalți sunt susținuți de coaliția de guvernare și Partidul Democrat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău