Alegeri Ucraina | Exit-poll-uri îl dau câștigător în I-ul tur pe comediantul Volodimir Zelenski. Rezultatele pe regiuni

  • 31 Martie 2019 21:56
Alegeri Ucraina | Exit-poll-uri îl dau câștigător în I-ul tur pe comediantul Volodimir Zelenski. Rezultatele pe regiuni

Duminică au avut loc alegeri prezidențiale în Ucraina, iar primele exit-poll-uri îl dau câștigător al primului tur de scrutin pe comediantul Volodimir Zelenski, transmite televiziunea 5 Kanal.

Potrivit primelor exit-poll-uri, Zelenski a fost votat de 30,4% dintre cei chestionați la ieșirea de la urne. Pe locul doi se află actualul președinte ucrainean, Petro Poroșenko (17,8), urmat de fostul premier Iulia Timoșenko(14,2%), pro-rusul Iuri Boiko (9,8%) și Anatoli Hrițenko (7,1%).

Votul pe regiuni, însă, arată că în vestul Ucrainei, de exemplu, câștigătorul alegerilor este actualul președinte, Petro Poroșenko, susținut de (26%), iar pe locul doi se află comediantul Volodimir Zelenski, votat de 21% din electorat. Fostul premier Iulia Timoșenko a fost votată în vestul țării de 18% dintre alegători.

În zona centrală a Ucrainei, pe primul loc în preferințele celor care au votat la alegerile de duminică este Volodimir Zelenski (28,6%), urmat de Petro Poroșenko (18,5%) și de Iulia Timoșenko (17,5%).

Zelenski a obținut cele mai multe voturi și în sudul Ucrainei, fiind votat de 42% dintre alegători. Pe locul doi este Poroșenko (11%), iar pe al treilea loc se află Timoșenko (9,5%). Situația este oarecum diferită în estul Ucrainei, unde pe primul loc se află Volodimir Zelenski (30,7%), iar pe locul doi este pro-rusul Iuri Boiko (27,2%). În est, Poroșenko a obținut 9,6% din voturi, iar Timoșenko - 7,3%.

Pentru acest sondaj, fundația "Inițiative Democratice" a chestionat 17.890 de alegători ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău