Alegeri SUA | Cine a câștigat prima confruntare prezidențială

  • 30 Septembrie 2020 09:18
Alegeri SUA | Cine a câștigat prima confruntare prezidențială

Șase din zece urmăritori ai dezbaterii dintre Joe Biden și Donald Trump susțin că Biden este câștigătorul. Doar 28% l-au susținut pe Donald Trump, conform unui sondaj CNN, relatează hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, și în sondajul realizat anterior dezbaterii cetățenii americani îl anticipau pe Biden câștigător, cu 56% din voturi.

Rezultatele sondajului dezbaterii prezidențiale de anul acesta sunt asemănătoare cu cele din 2016, cînd s-au confuntat Donald Trump și Hillary Clinton. În 2016, 62% dintre cetățeni au considerat că Hillary a făcut o treabă mai bună decât Trump, scrie Mediafax.

Întreaga dezbatere dintre Joe Biden și Donald Trump a fost marcată de jigniri.

Cu toate acestea, alegătorii i-au ținut partea lui Joe Biden în proporție de 69%, considerând atacurile lui Biden la adresa lui Trump corecte. Pe de altă parte, doar 32% l-au susținut pe Trump.

Sondajul CNN a fost realizat pe un eșantion format strict din cetățenii americani care au urmărit dezbaterea și nu reprezintă opinia tuturor americanilor.

Pe de altă parte, cei de la Fox News anunță că Trump este câștigătorul dezbaterii, în percepția americanilor Conform sondajului realizat de Comitetul Național Republican, comunicat de cei de la Fox News, fostul vice președinte, Joe Biden, a fost extrem de slab, prin comparație cu adversarul său, Donald Trump, ”un președinte care dă dovadă de putere și iese victorios”.

Bill Stepien, managerul de campanie al lui Trump, a declarat în urma dezbaterii că din punctul său de vedere, Trump s-a descurcat de minune. Stepien l-a criticat și pe Biden, acuzându-l de un discurs slab.

”Biden e un om prea slab pentru a fi președinte, nu ar fi în stare să facă față Chinei, crizelor economice și pandemiei de COVID-19.

De aceea, americanii l-au votat pe Trump câștigător, pentru că și-au dat seama că au nevoie de un președinte puternic”. Comitetul Republican este încrezător și e de părere că ”după dezbaterea din această seară, peste 35 de zile, poporul american îl va alege din nou pe președintele Trump, pentru un al doilea mandat”.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău