Alegeri SUA 2020 | Fake news răspândit de Eric Trump. Ce era de fapt în înregistrarea video prezentată drept „fraudă la vot”

  • 06 Noiembrie 2020 17:35
Alegeri SUA 2020 | Fake news răspândit de Eric Trump. Ce era de fapt în înregistrarea video prezentată drept „fraudă la vot”

Un videoclip distribuit pe scară largă de către conservatori pe rețelele sociale, despre care susțin că este o dovadă a fraudei electorală în Detroit, se dovedește a fi un fake news. De fapt, în imagini este un cameraman al unui post local de știri care își încarcă echipamentul într-un vehicul, potrivit The Independent, preluat de Agerpres.

Imaginile, postate de Kellye SoRelle, membră a asociației Texas Lawyers for Trump, arată un bărbat care încarcă o cutie dintr-o dubă albă într-un cărucior. Clipul s-a viralizat și a fost distribuit inclusiv de Eric Trump, fiul președintelui Donald Trump, care a susținut că este o dovadă a unor ilegalități care s-ar fi petrecut în timpul alegerilor prezidențiale.

Alte platforme care au distribuit clipul sunt site-ul de știri conservator Texas Scorecard și canalul de YouTube al lui Steven Crowder, un cunoscut conservator, care specula că în cutie erau buletine de vot și că urma să fie dusă la centrul de numărare mult după închiderea urnelor.

 

Totuși, la scurt timp după ce clipul a devenit viral, reporterul postului WXYZ Ross Jones a clarificat pe Twitter că în imagini este un cameraman al postului TV care își muta echipamentul.

„‘Hoțul de urne’ era cameramanul meu meu. Aducea echipamentul pentru tura noastră de 12 ore”, a scris Jones.

El a scris despre Kellye RoSelle, cea care a filmat și a postat imaginile: „Sper că este mai bună ca decât ca detectiv”.

 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău