Alegeri Rusia | Cât costă un vot pentru partidul lui Putin?

  • 19 Septembrie 2021 11:50
Alegeri Rusia | Cât costă un vot pentru partidul lui Putin?

Alegerile parlamentare ce se desfășoară în acest weekend în Rusia au fost marcate de acuzații de fraudă masivă, opozanții Kremlinului prezentând imagini cu oameni cărora le sunt înmânate mai multe buletine de vot. Dincolo de fraudă, votul multiplu are și un tarif: unui rezident din Moscova i s-a oferit suma de 1.000 de ruble (15 dolari) pentru a vota partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, scrie hotnews.ro.

Informația a fost publicată de site-ul de știri Znak, publicația precizând că l-a contactat pe bărbatul în cauză care a explicat că plata urma să fie efectuată după ce trimitea dovada votului său, pe mesagerie, precizează sursa citată

OSCE nu a trimis observatori la această rundă de alegeri, invocând restricțiile excesive impuse de autorităție de la Moscova, amintește Euronews.

Însă grupul independent de monitorizare a alegerilor Golos a semnalat mai multe cazuri de fraudare a votului de la turismul electoral la secții de vot nesupravegheate, la lejeritatea cu care sunt manipulate buletinele de vot până la situații în care un set de buletine au fost depozitate peste noapte într-un birou cu ușa spartă. Asta în condițiile în care procesul electoral a început vineri dimineață și mare parte dintre cetățeni au votat deja.

“Alegerile în Rusia sunt un circ. Există clovni, avem și public pentru așa ceva și avem și un proprietar al circului. Oricine merge să voteze este un clovn”, spunea recent într-o emisiune radio un ascultător care explica de ce nu va vota în alegerile parlamentare.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău