Alegeri România | 23 de persoane ar dori să candideze la prezidențiale, este ultima săptămână în care mai pot fi depuse candidaturi

  • 16 Septembrie 2019 10:20
Alegeri România | 23 de persoane ar dori să candideze la prezidențiale, este ultima săptămână în care mai pot fi depuse candidaturi

Săptămâna aceasta este ultima în care mai pot fi depuse candidaturi pentru alegerile prezidențiale din România.

Majoritatea partidelor și-au lansat deja candidații în cursa pentru Cotroceni.

Se adaugă și mulți independenți și potrivit datelor de până acum, 23 de persoane ar dori să candideze la prezidențiale (John Ion Banu, Dan Barna, Mădălina Baroncea, Cătălin Berenghi, Ramona-Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Miron Cozma, Claudiu Crăciun, Alexandru Cumpănașu, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Gheorghe Funar, Kelemen Hunor, Avram Iancu, Klaus Iohannis, Emanuel Onoriu, Theodor Paleologu, Florentin Pandele, Ninel Peia, Liviu Pleșioanu, Sebastian Popescu, Bogdan Stanoevici, Dorin Dimitrie Stoichescu)

Fiecare trebuie să adune însă 200.000 de semnături de la susținători pentru a putea intra oficial în cursă.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea, în 24 noiembrie.

Campania electorală începe în 12 octombrie și se încheie cu o zi înainte de primul tur de scrutin, potrivit Rador.

– Klaus Iohannis, candidat PNL la prezidențiale

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că își dorește încă un mandat, având susținerea PNL. Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014, în al doilea tur de scrutin (16 noiembrie) și a depus jurământul în Parlament în 21 decembrie 2014.

 – Viorica Dăncilă – candidat PSD la prezidențiale

dancila

La Congresul Extraordinar PSD din 24 august, Viorica Dăncilă a fost aleasă candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2019.

 

– Dan Barna  candidat USR-PLUS la prezidențiale

barna

În perioada 1–12 iulie 2019 s-a desfășurat campania internă pentru alegerea candidatului USR. În competiție s-au înscris președintele partidului, Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu și alți doi membri USR – Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Pe 13 iulie, Dan Barna a fost desemnat prin votul direct al tuturor membrilor de partid drept candidat al USR în vederea negocierilor ulterioare pentru alegerea unui candidat comun.

Consiliul Național al PLUS a decis în aceeași zi ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22–27 iulie.

Pe 21 iulie, USR+PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale 2019, iar pentru funcția de premier l-a validat pe Dacian Cioloș.

 

– Theodor Paleologu – candidat PMP la prezidențiale

paleologu
Fostul președinte Traian Băsescu a enumerat persoanele care ar putea să fie candidat PMP la prezidențiale: „Vom avea candidat. Măsurăm câțiva oameni”. Au fost nominalizați Teodor Palologu, Mihai Neamțu, Eugen Tomac. În final s-a stabilit că Teodor Paleologu va fi candidatul PMP.

– Ramona Ioana Bruynseels – candidat PPU la prezidențiale

ramona

Umaniștii români și-au lansat candidatul pentru prima funcție în stat. Este vorba despre fostul consilier guvernamental Ramona Ioana Bruynseels, care a fost aleasă și în conducerea formațiunii.

– Viorel Cataramă – candidat PDL la prezidențiale

catarama

Omul de afaceri și președinte al Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, a anunțat că își va depune candidatura la alegerile prezidențiale 2019.

– Sebastian Popescu – candidat PNR la prezidențiale

sebastian

Adunarea generală a Partidului Noua Românie l-a desemnat pe președintele formațiunii, Sebastian Popescu, drept candidat la alegerile pentru președinte.

– Florentin Pandele – candidat independent la prezidențiale 2019

pandele

​Florentin Pandele este primarul comunei Voluntari și soțul Gabrielei Firea, primărița Bucureștiului. ”Voi fi candidat independent. (…) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (…) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o țară liberă, nu într-o țară care este instaurată teroarea”, spunea Florentin Pandele la sfârșitul lunii mai.

– Bogdan Stanoevici – candidat independent la prezidențiale 2019

bogdan staneovici

Actor în serialul Antena 1 – Fructul Oprit, director al Circului Metropolitan de Stat și fost secretar de stat în Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2019.

„Ca independent, nu voi fi constrâns de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimănui. Fiecare dintre noi trebuie să-și regândească atitudinea față de ceilalți și față de țară. Dacă gândim de pe poziția de victimă, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gândește și face întotdeauna ce spune”, spune Bogdan Stanoevici.

– Miron Cozma – candidat independent la prezidențiale 2019

miron cozma

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului anunța încă din luna martie că va demara procedura de strângere a semnăturilor.

“Mi-am depus la Autoritatea Electorală Permanentă actul legal cu nr:4724/14.03.2019 privind candidatura mea la alegerile prezidențiale 2019. Conform art.4, al. 1, voi candida independent, chiar dacă sunt președintele PSDM, partid politic.

Pentru a-mi putea depune candidatura, conform art. 4, al.2, trebuie să fiu susținut de cel puțin 200.000 de alegători. Pe cale de consecință voi începe strângerea de semnături și demararea celorlalte impuneri legale. Vă aștept cu drag, alături de mine, pentru a salva țara de la dezastru și a readuce românii acasă”, spunea Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului.

– Liviu Pleșoianu – candidat independent la prezidențiale 2019

liviu plesoinau

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale 2019

– Mircea Diaconu – candidat comun ALDE și PRO România

mircea diaconu

Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent în 2014, după ce PNL a refuzat să-l pună pe listă, singurul candidat autentic care a obținut un vot important. În 25 august 2019, în presă au apărut informații că își a anunța candidatura la președinție susținut de alianța ALDE – PRO România.

 

– Avram Iancu – independent

avram iancu

Bibliotecarul din Petroșani care a traversat în înot Canalul Mânecii, primul român care a realizat un maraton acvatic pe Dunăre și s-a clasat pe locul al III-lea la cel mai greu maraton din lume, Arctic Ultra 6633, a decis să intre în lupta pentru prezidențiale. Acesta și-a anunțat candidatura pe 7 august, pe Facebook și de atunci a început o campanie de strângere de semnături. Avram Iancu candidează ca independent. 

– John Ion Banu Mușcel, candidat Partidul Națiunea Română

john-banu-pnro

Ion Banu Mușcel este original din Câmpulung Muscel, județul Argeș, dar a emigrat în 1985 în Statele Unite ale Americii, unde și-a luat numele de ”John”. Este liderul Diasporei din Florida și are o afacere în domeniul echipamentelor oceanografice de cercetare. De asemenea, este și liderul Partidului Națiunea Română (PNRo). În data de 6 iunie 2019, omul de afaceri și-a anunțat candidtura la alegerile prezidențiale.

– Cătălin Berenghi – candidat din partea partidului DAC

catalin berenghi

Fost luptător în Legiunea Străină, specialist genist (minaj, deminaj și material explozibil), instructor de cursuri de supraviețuire, Cătălin Berenghi este liderul partidului DAC. Pe lângă cariera de războinic, este cunoscut pentru protestul împotriva Mega-Moscheii din București. Acesta a plimbat o turmă de purcei vopsiți în tricolor pe terenul respectiv, ba chiar a îngropat două cadavre de porc pentru a ”spurca” terenul. La sfârșitul lunii august, Cătălin Berenghi, sătul de problemele din România și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de la Cotroceni.

– Claudiu Crăciun – candidat din partea Demos

claudiu craciun

Claudiu Crăciun este secretarul general al Partidului Demos, cunoscut pentru implicarea în protestele din ultimii 10 ani precum: Salvați Roșia Montană din 2013, Protestul Colectiv și cele pentru justiție din 2016. Este doctor în Științe Politice, lector la SNSPA și expert al Comitetului Economic și Social European.

– Alexandru Cumpănașu

cumpanasu

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a făcut parte din Partidul Național Liberal și din echipa de campanie a lui Emil Constantinescu. Activ în mediul privat, Cumpănașu a devenit cunoscut în toată țara fiind unchiul Alexandrei Măceșanu, minora care se presupune că a fost ucisă de către Gheorghe Dincă. La scurt timp după problemele din cadrul anchetei și impactul pe care cazul Alexandrei și a Luizei l-a avut asupra țării, Cumpănașu și-a anunțat dorința de a participa la alegeri într-un live pe Facebook.

– Gheorghe Funar, candidat din partea Partidului România Noastră

funar

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, între anii 1992-2004, și-a anunțat candidatura pentru Cotroceni din partea Partidului România Noastră. Membru de bază al Partidului România Mare, unde a deținut și funcția de secretar general din 1998 și până în 2013. Cunoscut pentru atitudinea antimaghiară s-a remarcat la nivel național prin vopsirea diverselor obiecte publice în culorile tricolorului sau schimbarea denumirilor de străzi care evocau memoria unor personalități maghiare. În ultimii ani a lansat mai multe cărți, printre care merită amintite: „Multimilenarul popor primordial al geților și Statul Național Unitar al Poporului Get!” sau „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui DUMNEZEU?!”

– Kelemen Hunor – candidat UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a anunțat în luna august candidtura pentru alegerile prezidențiale. Hunor a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii iar între 2009-2012 a deținut portofoliul ministerului. În 2011 a semnat avizul de descărcare arheologică privind exploatarea de la Roșia Montană. Acesta a mai candidat de două ori pentru Cotroceni, odată în 2009 și a doua oară în 2014.

– Emanuel Onoriu

emanuel onoriu

Președintele Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România, Emanuel Onoriu, este fiul artistei de muzică lăutărească Gabi Luncă. De asemenea, Onoriu este și pastor al Bisericii Penticostale. Onoriu s-a implicat și în afacerile imobiliare, unele chiar controversate. Jurnaliștii de la Libertatea.ro, scriau în 2015 că acesta a intrat posesia unor case vechi din sectorul 1 al Capitalei, pe care le-a revendicat, iar ulterior le-a demolat pentru a le transforma în blocuri de locuințe cu trei sau patru etaje. Problema s-ar fi ivit în momentul în care pentru a fi demolate, din case au fost efectuate mai multe evacuări care s-au lăsat cu scandal.

– Ninel Peia, candidat din partea Partidului Neamului Românesc

ninel peia

Deputat al României între anii 2012-2016, Ninel Peia, este candidatul Partidului Neamului Românesc. Peia a fost membru al Partidului Social Democrat până în 2016, când a fost exclus din partid din cauza mai multor declarații controversate. În martie 2016, Peia declara, că mai mulți bebeluși din Argeș infectați cu Ecoli au murit de fapt din cauza vaccinurilor și nu a bacteriei. Mai mult, câteva luni mai târziu acesta afirma că incendiul de la Colectiv a fost provocat de o mână criminală, iar totul făcea partea dintr-un plan de spargere a României în trei părți.

– Dorin Dimitrie Stoichescu

calin georghescu

Dorin Stoichescu este din Arad, dar de 10 ani lucrează în Norvegia. Acesta va candida independent. Dacă va câștiga alegerile, acesta a anunțat că îl va numi prim-ministru pe doctorul Călin Georgescu pentru a pune în aplicare Proiectul de Țară ”Apă, hrană, energie”

sursa: alba24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău