Alegeri REPETATE la Comrat, pentru singurul mandat vacant în legislativul regional din Găgăuzia

  • 21 Februarie 2017 17:33
Alegeri REPETATE la Comrat, pentru singurul mandat vacant în legislativul regional din Găgăuzia

Alegeri repetate în circumscripția nr.1, Comrat, pentru singurul mandat de deputat rămas vacant în legislativul regional (Adunarea Populară – n.red.) din Găgăuzia ar urma să se desfășoare pe data de 5 martie. În buletinul de vot va figura un singur candidat – Vitali Dragoi.

O decizie în acest sens a fost aprobată cu votul a 6 din cei 8 membri ai Comisiei Electorale din regiunea autonomă, relatează INFOTAG.

Includerea unui singur candidat a fost determinată de răspunsul oferit de Adunarea Populară la solicitarea Comisiei, potrivit președintelui acesteia, Ivan Komur.

Într-o scrisoare semnată de președintele interimar al Adunării Populare, Vladimir Kîssa, se arată că: „În cazul excluderii concurentului electoral găsit vinovat de fraudă, din buletinul de vot, în baza hotărârii definitive a instanței de judecată privind recunoașterea celui de al doilea tur nul, votarea repetată se efectuează doar cu o singură candidatură inclusă în buletin. La prima circumscripție, la care au participat doi candidați, alegerile au fost declarate de către instanță drept nevalabile, iar un candidat a fost exclus din buletin. Prin urmare, alegerile repetate se efectuează cu participarea candidatului rămas".

Amintim că, la începutul lui ianuarie, Curtea Supremă de Justiție a decis excluderea din cursa electorală a fostului președinte al Adunării Populare, Dmitri Konstantinov, acuzat de contracandidatul său, Vitali Dragoi, de coruperea alegătorilor, încurajare a turismului electoral și implicare a membrilor biroului electoral la fraudarea rezultatelor alegerilor.

Procuratura a inițiat trei dosare penale în acest caz.

Pentru a obține mandatul de deputat, Vitale Dragoi trebuie să obțină 50% + 1 din voturile a nu mai puțin de 1/3 din alegătorii înregistrați la Comrat.

Menționăm că presa regională din Găgăuzia îl consideră pe Vitalie Dragoi ca fiind apropiat Partidului Democrat, prin intermediul lui fiind împiedicată realegerea lui Dmitri Konstantinov în funcția de președinte al Adunării Populare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău