Alegeri în Ucraina | Ucrainenii din R.Moldova pot vota la Chișinău și Bălți, dar NU și în Transnistria

  • 21 Iulie 2019 14:41
Alegeri în Ucraina | Ucrainenii din R.Moldova pot vota la Chișinău și Bălți, dar NU și în Transnistria

Pentru alegerile legislative anticipate în Ucraina, cetățenii cu pașaport ucrainean din R. Modova își pot da votul în două secții din orașele Chișinău și Bălți.

La Chișinău, alegătorii pot vota în incinta Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, pe strada Vasile Lupu, 17. Secția a fost deschisă la ora 08:00, menționează TVR Moldova.

La Bălți, cetățenii ucraineni vor putea vota la Consulatul Ucrainei, de pe strada Kiev, 143.

Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 20:00.rain

Nici de această dată, Ucraina nu va deschide secții de votare în Transnistria, așa cum s-a întâmplat însă până la anexarea Ciemeii de cître Rusia.

Potrivit consulatului ucrainean de la Chișinău, în R.Moldova trăiesc circa 80 de mii de persoane cu pașapoarte ucrainene, dintre care 90% - în regiunea transnistreană. Nu este de așteptat ca participarea la vot să fie foarte mare, având în vedere că anii trecuți la alegeri s-au prezentat doar 2-3 mii de persoane, a decalrat într-un interviu cu Europa Liberă șeful secției consulare al Ambasadei Ucrainei, Mihailo Harișin.

La trei luni de la alegerile prezidențiale, câștigat de actorul Vladimir Zelenski, ucrainenii își aleg noul parlament. Astăzi, în Ucraina se desfășoară alegeri anticipate parlamentare, după ce liderul de la Kiev a semnat un decret prin care a dizolvat Rada Supremă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău