Alegeri în SUA | Rezumatul momentului: cum arată cifrele în statele-cheie și care sunt șansele candidaților

  • 06 Noiembrie 2020 15:51
Alegeri în SUA | Rezumatul momentului: cum arată cifrele în statele-cheie și care sunt șansele candidaților

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul, informează DIGI24.ro.

Deși distribuția votului final în Colegiul Electoral ar putea să nu arate un vot atât de strâns, cursele individuale în state precum Pennsylvania, Arizona și Georgia continuă să fie extrem de tensionate, mai ales în contextul în care Donald Trump continuă să piardă procente în statele absolut esențiale pentru realegerea sa.

 

Potrivit sursei citate, însă lucrurile sunt tensionate nu doar în ce privește alegerile la nivel prezidențial – la Senat, acolo unde democrații sperau să preia controlul în contextul unei hărți favorabile pentru ei, se pare că rezultatul va fi o menținere a controlului republican sau o egalitate perfectă de 50-50. În Camera Reprezentanților, de asemenea, democrații ar urma să piardă câteva mandate, dar să păstreze majoritatea, deși așteptările acestora erau că își vor controlul asupra camerei inferioare.

Rezumatul momentului - Cum arată cifrele în cele patru state și care mai sunt șansele candidaților

UPDATE. Patru state mai sunt în joc în acest moment în alegerile prezidențiale americane din 2020: Arizona (11 voturi), Carolina de Nord (15 voturi), Georgia (16 voturi), Nevada (6 voturi) și Pennsylvania (20 de voturi), iar scorul candidaților este de 253 la 214 pentru Joe Biden. 

  • Arizona - Joe Biden conduce la o diferență de 47.052 de voturi
  • Carolina de Nord - Donald Trump conduce la o diferență de 76.737 de voturi
  • Georgia - Joe Biden conduce la o diferență de 917 de voturi
  • Nevada - Joe Biden conduce la o diferență 11.438 de voturi
  • Pennsylvania - Donald Trump conduce la o diferență de 18.229 de voturi

Dacă aceste cifre se mențin până la terminarea numărătorii, atunci Joe Biden câștigă alegerile prezidențiale cu 286 de voturi la 252, în Colegiul Electoral. Proiecțiile arată, însă, că Joe Biden va câștiga și Pennsylvania la terminarea numărătorii, având în vedere comitatele în care au mai rămas de numărat voturi, zone urbane în general tradițional democrate. În acest scenariu, Biden va înregistra o victorie de 306-232, punând în oglindă, practic, scorul de la alegerile din 2016. 

Pentru a reveni în cursă, Donald Trump trebuie să recupereze procentele în Georgia, stat fără de care nu mai are nicio cale pentru a câștiga alegerile. Dacă recuperează Georgia și păstrează Pennsylvania, Trump ar mai avea nevoie să recupereze și Arizona sau să câștige Nevada.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău