Alegeri în SUA: Biden va rămâne angajat împotriva schimbărilor climatice, indiferent de rezultat

  • 08 Noiembrie 2022 15:05
Alegeri în SUA: Biden va rămâne angajat împotriva schimbărilor climatice, indiferent de rezultat

Președintele american Joe Biden va rămâne angajat împotriva schimbărilor climatice indiferent care va fi rezultatul alegerilor de marți din SUA, a promis emisarul său pentru climă, John Kerry, în cadrul conferinței ONU pentru climă COP27 care are loc la Sharm El Sheikh, în Egipt, relatează AFP.

"Criza climatică nu ne amenință doar infrastructurile, economiile sau securitatea, ci fiecare aspect al vieții cotidiene", a subliniat Kerry.

Oficialul american a făcut aceste remarci în timp ce alegătorii din SUA erau chemați marți la vot pentru scrutinul de la mijlocului mandatului, considerat crucial întrucât le-ar putea acorda majoritatea parlamentară republicanilor, mai puțin favorabili acțiunii internaționale în lupta împotriva încălzirii globale, transmite Agerpres.

O victorie a republicanilor ar deschide calea revenirii la Casa Albă a lui Donald Trump, cel care a scos SUA din Acordul de la Paris din 2015 privind clima. Joe Biden a readus SUA în acest pact fundamental pentru combaterea încălzirii climei, amintește AFP.

În marja COP27, John Kerry și-a exprimat de asemenea marți speranța că rezultatul scrutinului va fi favorabil Partidului Democrat al lui Biden.

"Chiar dacă nu se va întâmpla astfel, președintele Biden este mai hotărât ca oricând să continue ceea ce facem. Iar cea mai mare parte din ceea ce facem nu poate fi schimbată indiferent de cine ne apare în cale", a mai spus emisarul SUA.

Liderul de la Casa Albă nu se află în Egipt alături de ceilalți șefi de stat și de guvern, în condițiile în care așteaptă rezultatul alegerilor de marți. El urmează însă să ajungă la Sharm El Sheikh vineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău