Alegeri în Spania | Cinci separatiști aflați sub anchetă, în detenție, au fost aleși deputați

  • 29 Aprilie 2019 15:31
Alegeri în Spania | Cinci separatiști aflați sub anchetă, în detenție, au fost aleși deputați

Cinci secesioniști catalani aflați în detenție și judecați în prezent la Madrid pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei în 2017 au fost aleși duminică deputați în urma alegerilor parlamentare spaniole câștigate de socialiști, informează luni AFP, citată de Agerpres. 

Printre cei cinci se numără fostul vicepreședinte al acestei regiuni din nord-estul Spaniei, Oriol Junqueras, principalul acuzat în procesul care a început la 12 februarie anul trecut și împotriva căruia Parchetul a cerut 25 de ani de închisoare. 

Junqueras a fost ales parlamentar în calitate de lider al Stângii Republicane a Cataloniei (ERC), în timp ce Raul Romeva, fost responsabil regional pentru afaceri externe, a fost ales senator din partea aceleiași formațiuni. 

Alți trei secesioniști aflați în detenție au fost aleși deputați: Jordi Sanchez, Jordi Turull și Josep Rull, membri ai altui mare partid secesionist, Împreună pentru Catalonia, al fostului președinte catalan Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia pentru a scăpa de urmărirea poliției. 

Partidele secesioniste catalane au câștigat teren în Camera Deputaților, obținând 22 de locuri din 350, și ar putea avea un rol în negocierile în vederea constituirii unei viitoare majorități, în condițiile în care socialistul Pedro Sanchez a câștigat alegerile în Spania fără a obține totuși majoritatea absolută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău