Alegeri Găgăuzia | Turul II de scrutin în localitățile Beșalma și Ceadîr-Lunga

  • 18 Decembrie 2016 12:39
Alegeri Găgăuzia | Turul II de scrutin în localitățile Beșalma și Ceadîr-Lunga

Comisia Electorală Centrală a autonomiei Găgăuze a prezentat datele privind prezența la vot la ora 09:30.

Astfel, în Beșalma la secțiile de votare au venit 2,3 la sută din alegători (87 persoane), iar la Ceadîr-Lunga – 2,2 la sută (104 alegători), scrie GAGAUZINFO.

Această rată de participare este mai mică decît cea din primul tur de scrutin. Atunci în ambele circumscripții la ora 09:30 pentru a vota deputații în Adunarea Populară a autonomiei au venit 2,6 la sută din alegători (96 de persoane în Beșalma și 121 de persoane în Ceadîr-Lunga), transmite portalul de știri Gagauzinfo.MD.

Pentru ca alegerile să aibă loc la secțiile de votare trebuie să vină o treime din numărul total de alegători incluși în listele electorale. Amintim, în total în listele electorale în cele două circumscripții sunt incluși 8 360 de cetățeni.

Din primul tur, care a avut loc pe 20 noiembrie, au fost aleși 17 din cei 35 de deputați ai legislativului găgăuz. În trei circumscripții nu a fost depășit pragul de participare minim necesar, din această cauză, pe 4 decembrie, concomitent cu al doilea tur de scrutin, acolo s-au desfășurat alegerile repetate.

Astfel, pe 4 decembrie, de către locuitorii autonomiei au fost aleși încă 15 deputați.

Pentru a completa corpul de deputați, rămîne de ales doi deputați din Beșalma și Ceadîr-Lunga, precum și provizoriu în luna februarie – un deputat din Vulcănești.

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei sînt aleși pe un termen de patru ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău