Alegeri Găgăuzia | Încălcări în procesul de deschidere a secțiilor de votare nu au fost înregistrate (OBSERVATORI)

  • 20 Noiembrie 2016 12:43
Alegeri Găgăuzia | Încălcări în procesul de deschidere a secțiilor de votare nu au fost înregistrate (OBSERVATORI)

Procesul de deschidere a secțiilor de votare pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei s-a desfășurat la un nivel înalt. Acestea sunt concluziile organizației "Piligrim-Demo", observatorii căreia monitorizează activitatea secțiile de votare din regiune.

 În raportul prezentat la Comrat se spune că "în general, observatorii "Piligrim-Demo" au evaluat procesul de deschidere a secțiilor de votare ca fiind bun sau foarte bun", iar încălcări în procesul de deschidere a secțiilor de votare "nu au fost înregistrate".

Astfel, 60 de secții de votare s-au deschis la ora 7:00. Încă șase s-au deschis cu întârziere de la 3 pînă la 15 minute. Pe toate site-urile au fost disponibile materialele necesare votării, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

Observatorii organizației publice sunt prezenți la 62 din cele 66 de secții de votare deschise pe teritoriul autonomiei pentru alegerile deputaților în Adunarea Populară.

Dreptul la vot la alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei, potrivit datelor întreprinderii de stat Registru, pot să și-l exercite 122 mii 216 persoane. Aceste sunt așteptate la 66 de secții de votare care vor funcționa pînă la ora 21:00.

Se poate vota doar la locul de domiciliu - în alte secții, votarea este interzisă.

Amintim că alegerile în Adunarea Populară au loc o dată la patru ani, conform sistemului uninominal. Acest lucru înseamnă că în ziua alegerilor cetățenii în fiecare circumscripție aleg din mai mulți candidați și doar unul dintre aceștia va deveni deputat al Adunării Populare.

Întregul corp de deputați din regiune este format din 35 de aleși ai poporului. La fotoliile de deputat în APG de legislatura 2016-2020 pretind 126 de candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău