Alegeri fără incidente la secțiile pentru locuitorii din regiunea transnistreană

  • 30 Noiembrie 2014 16:31
Alegeri fără incidente la secțiile pentru locuitorii din regiunea transnistreană

Reprezentanții mai multor secții de votare în care își exercită dreptul la vot cetățenii Republicii Moldova din regiunea transnistreană au declarat pentru IPN că alegerile se desfășoară fără incidente.

 

Președintele secției de votare deschise în Casa de cultură din Doroțcaia, Tatiana Marievschi, a afirmat că populația a început să vină la urne devreme, până la deschiderea secției de votare. Din 1628 de persoane înscrise pe liste, 30% și-au exercitat dreptul la vot. 

Și la secția de la Casa de cultură Cocieri, până la ora 15.00, au votat 30% din alegători. Registrul electronic este funcțional, dar de dimineață s-a blocat de mai multe ori.

Alegătorii din stânga Nistrului, Bender și unele localități ale raionului Căușeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova, votează în 26 de secții de votare deschise în dreapta Nistrului.

La alegerile din alți ani, au existat situații în care organele de forță din stânga Nistrului au încercat să împiedice alegătorii să ajungă la secțiile de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Sat
12
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău