Alegeri Chișinău | Andrei Năstase a depus contestații invocând încălcări la mai multe secții de votare

  • 03 Iunie 2018 14:29
Alegeri Chișinău | Andrei Năstase a depus contestații invocând încălcări la mai multe secții de votare

Concurentul electoral Andrei Năstase a depus, împreună cu echipa, câteva contestații, invocând încălcări flagrante ale legislației, care, potrivit lui, au fost depistate la mai multe secții de votare. Într-un comunicat de presă se menționează că persoane neidentificate, exponenți ai Partidului Socialiștilor, au întocmit și au depus mai multe cereri în numele unor persoane care, chipurile, se află în imposibilitate de a se deplasa la secția de votare, solicitând votarea cu urna mobilă, transmite IPN.

NicirPPPDA menționează că, în cadrul secției de votare nr. 290 din Budești, cereri pentru a vota cu urna mobilă au fost depuse în numele a cinci persoane, dar au fost scrise de una și aceeași persoană, încălcându-se astfel prevederile Codului Electoral. Acestea stabilesc că, în cazul în care alegătorul, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul de votare, biroul electoral al secției de votare desemnează, la cererea scrisă a acestuia, cel puțin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă și cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

Prin altă contestație Andrei Năstase solicită Direcției de poliție a municipiului Chișinău să pornească procedura prevăzută de art. 52 din Codul Contravențional pe cazul agitației electorale a concurentului electoral Ion Ceban făcută duminică, 3 iunie, de la numărul de telefon: 062190872.

Totodată, în comunicat se menționează că la secțiile de votare nr. 257, 182, 187, 128, 148, 123, 114 au fost depistate mai puține sigilii pe urnele mobile decât este prevăzut regulamentar. În aceste cazuri Andrei Năstase și-a întemeiat pretențiile și obiecțiile pe pt. 82 din Regulamentul cu privire la activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare și art. 60 alin.1 din Codul Electoral.

Nici reprezentanții PSRM și nici CEC nu au comentat deocamdată declarațiile lui Andrei Năstase.

 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău