Alegeri 2016 | Studenții de la USMF vor putea merge la vot pe banii universității

  • 09 Noiembrie 2016 12:46
Alegeri 2016 | Studenții de la USMF vor putea merge la vot pe banii universității

Studenții și rezidenții din anul întâi care își fac studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor putea merge la vot în turul doi de scrutin pe banii universității. Prorectorul Olga Cernețchi a declarat pentru IPN că este o decizie care le-ar asigura dreptul studenților și rezidenților de a vota.

Potrivit prorectorului, o parte dintre studenți și rezidenți din anul întâi nu au reușit încă să-și facă viză de reședință la Chișinău. „Ei rămân cum în afara dreptului de a vota. Mulți dintre studenți și rezidenți s-au adresat administrației și au întrebat dacă universitatea ar putea să le achite drumul dus-întors către baștină pentru că nu au resurse financiare pentru a merge la vot. Atunci ne-am gândit că găsim niște resurse interne cu care să-i ajutăm”, a menționat Olga Cernețchi.

Prorectorul a menționat că nu a fost definitivată modalitatea prin care vor fi acordați banii, dar studenții și rezidenții vor trebui să facă dovada faptului că într-adevăr au mers în localitatea de baștină în ziua alegerilor, cum ar fi biletul tur-retur la transportul public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău