Alegeri 2016 | Șor caută „portiță de scăpare”. CEC l-a înregistrat ca persoană de încredere a candidatului „Ravnopravie”

  • 04 Octombrie 2016 22:28
Alegeri 2016 | Șor caută „portiță de scăpare”. CEC l-a înregistrat ca persoană de încredere a candidatului „Ravnopravie”

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, care se află în arest la domiciliu, a fost înregistrat în calitate de persoană de încredere a candidatului Partidului Ravnopravie, Inna Popenco, cu votul majorității membrilor Comisiei Electorale Centrale.

Legislația nu stabilește restricții referitoare la persoanele de încredere, dar nici nu le oferă garanții procesuale în perioada electorală, a motivat această decizie membrul CEC, Iurie Ciocan, raportor pe acest subiect.

Curtea de Apel Chișinău a respins luni, 3octombrie, cererea avocaților lui Ilan Șor de a fi eliberat din arest la domiciliu și cercetat în liberate. El este învinuit în dosarul delapidării celor trei bănci. Avocații omului de afaceri au argumentat că  lui Ilan Șor i se încalcă dreptul de a face agitație electorală în favoarea candidatului la alegerile prezidențiale, înaintat de partidul pe care îl conduce.

Amintim că, în timpul alegerilor locale din iunie 2015, când era cercetat în dosarul furturilor de la BEM, Ilan Șor a mai fost eliberat din arest la domiciliu, avocații invocând atunci faptul că acesta a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al orașului Orhei.

Tot astăzi CEC a înregistrat 530 de persoane de încredere pentru candidatul formațiunii ”Partidul Nostru”, Dumitru Ciubașenco și 558 de persoane de încredere pentru candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău