Alegeri 2016 | Președintele Asociației Presei Independente: membrii CEC trebuie demiși, indiferent de rezultatul alegerilor

  • 13 Noiembrie 2016 18:53
Alegeri 2016 | Președintele Asociației Presei Independente: membrii CEC trebuie demiși, indiferent de rezultatul alegerilor

Oricare vor fi rezultatele acestor alegeri, membrii Comisiei Electorale Centrale trebuie demiși pentru obstrucționarea dreptului de vot a mii de cetățeni moldoveni din străinătate, scrie pe o rețea de socializare Petru Macovei, directorul executiv al Asociației Presei Independente, citat de IPN.

Potrivit observatorilor Promo-LEX, în cel puțin zece secții de votare de peste hotare s-au format cozi. Totodată, CEC a confirmat că la secția de votare din Stratford, Londra, capitala Marii Britanii, au fost epuizate cele trei mii de buletine de vot distribuite, numărul maxim stabilit de Codul Electoral. CEC a menționat că au fost întreprinse toate măsurile de comunicare în vederea redirecționării cetățenilor pentru a-și exercita dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare – cea din cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, unde mai sunt disponibile circa 800 de buletine de vot.

Și ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci, a făcut apel către cetățenii moldoveni stabiliți la Roma să meargă la vot la secția de votare din incinta misiunii diplomatice, pentru că la secția de lângă stația Termini de pe Via di Porta San Lorenzo, 5 există riscul de a se epuiza buletinele de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău