Alegeri 2016 | PAS denunță o tentativă de DISCREDITARE printr-un transfer bănesc de la Ilan Șor

  • 08 Noiembrie 2016 11:56
Alegeri 2016 | PAS denunță o tentativă de DISCREDITARE printr-un transfer bănesc de la Ilan Șor

Controversatul om de afaceri Ilan Șor, principalul bănuit în tranzacțiile frauduloase de la Banca de Economii, ar fi încercat să doneze bani Partidului Acțiune și Solidaritate, printr-o tranzacție bancară.

Formațiunea susține însă că e vorba de o tentativă de discreditare a candidatei PAS în ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale.

Secretarul PAS Igor Grosu a declarat marți, 8 noiembrie, într-o conferință de presă că ieri au fost înregistrate patru tranzacții bancare prin care un cetățean cu trecut penal a transmis 280 de mii de lei.

Potrivit presei, persoană respectivă lucrează la compania Dufremol, care ar aparține lui Ilan Shor.

Astăzi, Ilan Shor, cel care în turul întâi a îndemnat cetățenii să nu participe la alegeri, a recunoscut că el este cel care a transmis acești bani, la solicitarea unor membri ai PAS.

Igor Grosu neagă categoric că PAS ar fi cerut ajutorul lui Șor și susține că este vorba de o tentativă de discreditare care ar fi fost pusă la cale de contracandidatul Maiei Sandu, socialistul Igor Dodon și de controversatul politician Vlad Plahotniuc.

”Este o linie de atac a lui Dodon să ne asocieze cu lumea criminală”, a comentat Igor Grosu.

Mai mult, acesta susține că unul din apropiații lui Igor Dodon, consilierul municipal Ion Ceban ar fi avut zilele trecute o întrevedere într-un local din Chișinău cu Viorel Melnic, un alt fost apropiat al liderului socialist, care în prezent lucrează la Ilan Șor și cu Veaceslav Galoi, cel care a făcut transferul.

Solicitat de Radio Chișinău, Ion Ceban a respins aceste acuzații, spunând că nu-l cunoaște pe Galoi și că nu s-a văzut de mult timp cu Melnic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău