Alegeri 2016: Mihai Ghimpu se adresează către unioniști

  • 21 Septembrie 2016 23:35
Alegeri 2016: Mihai Ghimpu se adresează către unioniști

Campania electorală prezidențială este cel mai bun prilej pentru a populariza, a discuta și a propune publicului idealurile de reunire a Republicii Moldova cu România.

Această idee este enunțată de Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal la funcția de președinte al Republicii Moldova, care se adresează cu o scrisoare deschisă generației de unioniști, transmite IPN.

Politicianul scrie în adresare că promovarea Unirii și a unionismului în această campanie prezidențială, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018, trebuie să fie un scop comun. „Ca singurul candidat unionist care va participa la această bătălie, vă cer să continuați această luptă. E o luptă în care nu persoanele sunt cele mai importante, ci idealul. Idealul pe care ni-l dorim cu toții”, menționează Mihai Ghimpu.

Candidatul PL mai scrie că un președinte unionist nu este cel care spune, pasiv, că votează „da” la un referendum pentru Unire, nu e cel care spune că „ne vom uni cu România în interiorul UE”, un președinte unionist nu este cel care spune că „vom discuta despre Unire atunci când vor fi condițiile ideale”, iar cei care vorbesc așa sunt falși unioniști, de conjunctură, „unioniști la rezultat”.

„Un președinte unionist înțelege că niciodată condițiile pentru Unire nu vor fi nici favorabile, nici ideale. Noi trebuie să creăm aceste condiții, să le facem favorabile. Niciodată nu ne va oferi cineva Unirea pe tavă, așa cum nu a oferit-o nici strămoșilor noștri care au făcut Unirea Mică de la 1859 sau Unirea Mare din 1 decembrie 1918. Pentru un președinte unionist singura soluție este integrarea în UE prin Unire cu România”, scrie în mesajul liderului liberal.

Mihai Ghimpu mai accentuează că un președinte unionist este cel care pregătește Unirea, în interior și în exterior, și luptă ca să obțină majoritatea în Parlament pentru a se face Unirea în 2018. Politicianul adaugă că, în calitate de candidat la Președinția Republicii Moldova, reprezintă legătura dintre generația Independenței și generația Unirii, și îi îndeamnă pe unioniști să ajute ca alegerile prezidențiale să fie un pas decisiv pentru atingerea obiectivului comun - unirea tuturor românilor într-o țară mare, prosperă și sigură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău