Alegeri 2016 | Maia Sandu: Avem nevoie de o economie puternică pentru a scăpa de sărăcie

  • 08 Noiembrie 2016 09:04
Alegeri 2016 | Maia Sandu: Avem nevoie de o economie puternică pentru a scăpa de sărăcie

Candidata comună a partidelor de dreapta la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, promite că dacă va ajunge președinte va scoate de pe umerii cetățenilor sarcina pusă de Guvern privind returnarea miliardului furat din sistemul bancar și va depolitiza Procuratura.

Declarațiile ai fost făcute în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune “Moldova 1”, transmite IPN.

“Miliardul trebuie să-l întoarcă cei care l-au furat. Voi face tot posibilul în acest sens, mă voi adresa guvernelor străine, voi face acest lucru și în raport cu miliardele spălate prin sistemul bancar moldovenesc. Prioritatea mea este ca hoții să întoarcă miliardul furat. Promit că banii vor fi restituiți, de la prietenul Dumneavoastră Ilan Șor, la care ați fost la nuntă, dar și de la cumătrul Dumneavoastră Melnic, care lucrează la Șor”, i s-a adresat Maia Sandu contracandidatului său, Igor Dodon.

Maia Sandu a mai spus că una din prioritățile sale este combaterea sărăciei, iar pentru aceasta este nevoie de creat o economie puternică. “Ca să luptăm cu sărăcie trebuie să avem o economie puternică, ca să putem asigura locuri de muncă, salarii și pensii decente. Iar pentru aceasta trebuie să combatem corupția. Ați văzut ce fel de economie ne poate oferi contracandidatul meu. În perioada lui Igor Dodon au fost lichidate cel puțin 30 de mii de locuri de muncă”, a adăugat lidera PAS.

Potrivit Maiei Sandu, pensionarii sunt înșelați la calcularea pensiei, primind astfel mult mai puțin decât li se cuvine. “Toți guvernanții v-au mințit atunci când v-au calculat pensia. La noi, pensia se calculează greșit. Voi, cetățenii, primiți 26% din salariu, iar domnul Dodon primește 70%.Să nu mai vorbim de 26 de milioane pentru partid, pe care le-a primit anul trecut, 6 milioane pentru campania din acest an. Și averea, despre care nici nu dorește să vorbească”, l-a învinuit ea pe Igor Dodon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău