Alegeri 2016 | Lupu se retrage, ceilalți ghicesc în favoarea cui

  • 26 Octombrie 2016 21:44
Alegeri 2016 | Lupu se retrage, ceilalți ghicesc în favoarea cui

Președintele Partidului Democrat Marian Lupu, și-a anunțat miercuri, 26 octombrie, retragerea din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu.

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate a respins însă sprijinul democraților pe care îl consideră unul fals. Gestul lui Marian Lupu a fost criticat și de liderul socialiștilor Igor Dodon. În același timp și candidatul PPEM la funcția de președinte Iurie Leancă a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea retrage din cursa electorală.

Marian Lupu, care a apărut la briefing alături de prim-vicepreședintele democraților Vlad Plahotniuc, și-a explicat decizia prin faptul că dorește ca cetățenii Republicii Moldova să aleagă un președinte pro-european care să continue reformele.

Potrivit acestuia, Maia Sandu ar avea mai multe șanse să-l învingă pe Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin.

Și liderul Partidului Popular European Iurie Leancă examinează posibilitatea retragerii din cursa electorală, după anunțul făcut de Marian Lupu. După o reuniune de partid la care a fost examinată această posibilitate, Iurie Leancă a declarat că o decizie finală va fi luată ulterior.

Pe de altă parte, Maia Sandu a anunțat că respinge susținerea din partea Partidului Democrat. Ea consideră că retragerea lui Marian Lupu, din campania prezidențială este un gest disperat care confirmă faptul că Igor Dodon este candidatul dorit de Vlad Plahotniuc. Într-un mesaj postat pe Facebook la scurt timp după anunțul făcut de Marian Lupu, Maia Sandu a scris că, astfel, PDM a hotărât să-și spele imaginea, prin a-i declara un sprijin fals.

În același timp, Igor Dodon susține că decizia lui Marian Lupu demonstrează că Maia Sandu este candidatul agreat de PDM și că retragerea din cursă a fost impusă de la Washington.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău