Igor Dodon afirmă că retragerea lui Marian Lupu ar fi fost determinată de SUA

  • 26 Octombrie 2016 17:12
Igor Dodon afirmă că retragerea lui Marian Lupu ar fi fost determinată de SUA

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, suspine că decizia lui Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală ar fi dovada faptului că Maia Sandu este un candidat comun, convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu asistenta Secretarului de Stat american, Victoria Nuland.

Igor Dodon insinuează că această decizie ar trăda un pretins amestec al administrației de la Washington în procesul electoral din Republica Moldova

„De la bun început, am fost cu toții antrenați într-un teatru regizat de americani, care avea ca final fuziunea tuturor forțelor pro-guvernamentale și pro-europene într-o singură platformă electorală”, afirmă candidatul PSRM, creditat cu cele mai mari șanse, potrivit sondajelor de opinie.

În acest context, el anunță că acum sociliștii se vor mobiliza, pentru a câștiga alegerile din primul tur.

De cealaltă parte, Maia Sandu consideră că retragerea liderului PD, Marian Lupu, din campania prezidențială este un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc. Într-un mesaj plasat pe Facebook, ea a respins sprijinul PD, calificându-l drept unul fals.

Amintim că președintele PD, Marian Lupu, a anunțat astăzi, pe 26 octombrie, că se retrage din campania prezidențială, în numele integrării europene și a realizaării reformelor pe care și le-a asumat actuala guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău