Alegeri 2016 | Judecătoria Centru a RESPINS demersul autoritățior

  • 28 Noiembrie 2016 16:18
Alegeri 2016 | Judecătoria Centru a RESPINS demersul autoritățior Facebook.com/Fetcu Iana

Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a respins luni, 28 noiembrie, cererea autorităților prin care se solicita scoaterea acțiunii de pe rol și încetarea procesului înaintat de diasporă împotriva Republicii Moldova. 

Anunțul a fost făcut de către unul dintre avocații care reprezintă diaspora, Eduard Digore, pe o rețea de socializare.

Totodată, în cadrul ședinței de luni, 28 noiembrie, avocații au ridicat excepția de neconstituționalitate a articolului 49, alineatul 3 din Constituție, prin care se limita numărul de buletine de vot per secție la maxim 3000.

Mâine, judecătorii urmează să se expună prin încheiere asupra sesizării avocaților. În cazul care sesizarea este admisă, atunci ea urmează a fi expediată Curții Constituționale pentru a se expune asupra excepției de neconstituționalitate, iar procesul se va suspenda pana la examinare.

Amintim că după ce la alegerile prezidențiale din 13 noiembrie mulți cetățeni din diasporă nu au putut să voteze, pentru că s-au epuizat buletinele de vot, aceștia au atacat în instanță Guvernul Republicii Moldova și Comisia Electoral Centrală, pentru că le-au fost încălcate drepturile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău