Alegeri 2016 | Joseph Daul și Hans van Baalen: Doar un președinte proeuropean poate asigura un viitor mai bun

  • 10 Noiembrie 2016 13:21
Alegeri 2016 | Joseph Daul și Hans van Baalen: Doar un președinte proeuropean poate asigura un viitor mai bun

Doar un președinte proeuropean va fi în stare să asigure o economie puternică, locuri de muncă și prosperitate, declară președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și președintele Alianței Liberal-Democrate din Europa, Hans van Baalen, care își anunță sprijinul pentru candidatul PAS, Maia Sandu, în cel de-al II-lea tur al alegeirlor prezidențiale din Republica Moldova.

Într-o declarație comună, difuzată presei, cei doi oficiali europeni îi îndeamnă pe toți cetățenii moldoveni să o voteze pe Maia Sandu în alegerile de duminică.

„Noi am lucrat greu pentru a deschide frontierele pentru moldoveni, dar și mediul de afaceri, pentru a îmbunătăți viața oamenilor prin reforme și sprijin financiar, dar multe lucruri încă rămân a fi făcute. Noi suntem gata să lucrăm cu președintele proeuropean pentru a continua ajutorul oferit pentru Moldova în reforme și implementarea Acordului de Asociere”, se arată în declarație.

Joseph Daul și Hans van Baalen lansează un îndemn la unitate, adresat în special tinerilor și cetățenilor din diaspora, și cer autorităților de la Chișinău să asigure un  scrutin liber și corect, cu condiții egale pentru toți cetățenii.

„Pe 13 noiembrie, Moldova are o alegere importantă de făcut. Nu este doar o alegere între a merge înainte și a merge înapoi, este o alegere între un viitor mai bun și un trecut stagnant. Este o alegere pentru mai multă stabilitate și o Moldovă prosperă”, își încheie Joseph Daul și Hans van Baalen mesajul adresat cetățenilor Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău