Alegeri 2016 | Igor Dodon: Sunt convins că mergem sigur spre victorie

  • 09 Noiembrie 2016 16:05
Alegeri 2016 | Igor Dodon: Sunt convins că mergem sigur spre victorie

Candidatul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că este absolut convins că merge spre victorie. Politicianul a menționat că, în calitate de președinte, urmează să realizeze trei priorități, una dintre care e să anuleze legea care pune pe spatele cetățenilor miliardele sustrase din sectorul bancar.

Alte două priorități sunt reluarea parteneriatelor cu Federația Rusă, dar și lupta împotriva celor care lichidează statalitatea Republicii Moldova și anume lupta cu unioniștii, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Igor Dodon, a menționat că această campanie a fost una destul de dură, cu multe manipulări, în care oponenții săi politici, în special Maia Sandu, nu au vrut să discute despre viitorul Republicii Moldova.

Candidatul PSRM a declarat că pledează pentru statalitatea Republicii Moldova, în timp ce contracandidata sa s-a pronunțat pentru unirea cu România. La fel, el afirmă că pledează pentru păstrarea neutralității și ca Republica Moldova să nu devină membru NATO, așa cum pledează Maia Sandu și susținătorii săi.

Politicianul afirmă că va lupta pentru o economie puternică și pentru dreptate socială, iar hoții de la guvernare trebuie să întoarcă miliardele sustrase din sectorul bancar, Despre Maia Sandu a spus că ar fi cea care a susținut aceste fărădelegi.

Liderul PSRM mai spune că în calitate de președinte va restabili relațiile cu Federația Rusă, păstrând în același timp și relațiile cu Uniunea Europeană. Acesta promite reluarea exporturilor, dar și soluționarea problemelor cetățenilor care au interdicție de intrare în Rusia.

Politicianul a mai spus că în ultimii șapte ani a fost în opoziție și a organizat sute de proteste împotriva oligarhilor și va continua această luptă. Dodon afirmă că pledează pentru alegeri anticipate și că nu va face coaliție cu oligarhii de la guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău