Alegeri 2016 | Igor Dodon: Pledez pentru relații bune cu UE și Rusia

  • 08 Noiembrie 2016 09:10
Alegeri 2016 | Igor Dodon: Pledez pentru relații bune cu UE și Rusia

Igor Dodon, candidatul PSRM la alegerile prezidențiale, susține că doar un președinte ca dânsul va putea asigura un echilibru în societate și va putea menține relații de prietenie cu Uniunea Europeană și cu Federația Rusă.

Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

“Trebuie să luam ce e bun atât din Est, cât și din Vest. Trebuie să asigurăm egalitate pentru toți. Eu voi păstra regimul liberalizat, cetățenia română. Vă promit că vom avea relații bune și cu Ucraina. Nimeni nu va avea de suferit, dacă ajung eu președinte”, a declarat fruntașul socialist.

Igor Dodon a folosit formatul dezbaterilor și pentru a aduce  învinuiri chiar la începutul dezbaterilor a înaintat propunerea „de a veni cu soluții, dar nu cu învinuiri reciproce”, liderul socialist nu a ezitat s-o atace cu învinuiri contracandidatei sale, Maia Sandu. „Noi trăim tot mai greu și aceasta din cauza celor care s-au aflat la guvernare timp de șapte ani. Oponenta mea a făcut parte din această guvernare, a fost ministră în trei guverne. Maia Sandu a votat pentru ca returnarea miliardului furat să fie pus în sarcina cetățenilor. Doamna Maia Sandu a fost votată de două ori de Vlad Plahotniuc. Pe mine nu m-a votat niciodată”.

Igor Dodon a dat asigurări că primul lucru pe care ăl va face dacă va ajunge președinte, va fi anularea legii prin care a fost pusă în sarcina cetățenilor returnarea banilor furați din sistemul bancar. Totodată, Dodon a mai promis că va opta pentru lichidarea examenului de BAC, va redeschide piața cu Rusia și va confisca averile judecătorilor și procurorilor corupți pentru suplinirea bugetului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău