Alegeri 2016 | Dodon o dă întoarsă: Președintele nu poate schimba vectorul geopolitic sau suspenda acorduri

  • 01 Noiembrie 2016 15:30
Alegeri 2016 | Dodon o dă întoarsă: Președintele nu poate schimba vectorul geopolitic sau suspenda acorduri

„Statalitatea, neutralitatea și biserica „noastră” ortodoxă” sunt cele trei principii la care nu va renunța dacă devine președinte, a declară liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Ca președinte, spune Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă, el va continua să lucreze pentru relații bune cu Uniunea Europeană, cu România, dar și cu Federația rusă:

„Dodon Igor nu este contra Europei… Dodon Igor categoric nu va admite ca Moldova să se piardă regimul fără vize… Dodon Igor nu este împotriva României…”.

Candidatul la președinție a reamintit, în interviul citat, că președintele nu poate schimba vectorul geopolitic al țării, nu poate denunța acorduri.

Dar, a subliniat Dodon, nu ne putem permite „o cortină de fier” pe Prut, avem nevoie de relații bune cu Uniunea Europeană și cu Rusia, pentru piață și sutele de mii de migranți.

Referitor la șansele în al doilea tur de scrutin, Dodon a declarant că este nevoie de o „consolidare ” a partidelor stataliste de stânga pentru a-I asigura victoria în fața candidatei partidelor „pro-europene”. Pentru al doilea tur,va încerca să mobilizeze electoratul din raioanele unde a cîștigat deja dar unde participarea la urne a fost mica, de exemplu regiunea găgăuză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău