Alegeri 2016 |Deputați din primul Parlament o susțin pe Maia Sandu la prezidențiale

  • 19 Octombrie 2016 21:06
Alegeri 2016 |Deputați din primul Parlament o susțin pe Maia Sandu la prezidențiale

Un grup de deputați din primul Parlament, semnatari ai Declarației de Independență a Republicii Moldova, și-au exprimat susținerea pentru candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Într-o declarație prezentată la o conferință de presă la IPN, cei aproape 30 de semnatari, menționează că astăzi Maia Sandu este reprezentantul tuturor cetățenilor care vor să trăiască aici, la ei acasă, într-o țară prosperă, și reprezintă convingerea societății de a merge spre Vest alături de popoarele civilizate din UE.

„După desemnarea unui candidat comun, a apărut un din nou speranța că putem învinge sistemul corupt, clasa politică iresponsabilă și că avem șanse reale să smulgem din ghearele oligarhiei una dintre cele mai importante instituții de stat, Președinția. Candidatul comun, Maia Sandu, nu mai reprezintă un partid politic sau un grup de partide, ci voința fermă a tuturor cetățenilor onești de a scoate instituțiile statului din captivitate”, a citat din declarație Valentin Dolganiuc, unul dintre semnatari.

Valentin Dolganiuc a menționat că actualmente asupra societății moldovenești planează două pericole. Primul este intern, care vine de la clasa politică „oligarhizată”, iar al doilea –  extern și este reprezentat, potrivit lui, de mercenarii Kremlinului și planul lor perfid de a izola Republica Moldova de România, de Uniunea Europeană și de vecinul de est, Ucraina. În opinia sa, și de un pericol, și de altul ne poate salva mobilizarea exemplară a tuturor cetățenilor care conștientizează acest lucru și își asumă responsabilitatea pentru viitorul Republicii Moldova.

„Facem apel către toți ca pe data de 30 octombrie să ne mobilizăm exemplar, să votăm cu Maia Sandu, să întoarcem instituția prezidențială poporului. Insistăm ca acei candidați, care se declară proeuropeni și unioniști, să se retragă din cursa electorală și să facă front comun cu Maia Sandu”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Vasile Șoimaru, deputat în primul Parlament, a spus că oamenilor le-a ajuns cuțitul aproape de os și nu mai este posibil de răbdat situația în care s-a ajuns în țară. În opinia sa, dacă situația nu se va schimba, există riscul ca toți tinerii să plece, iar în țară vor rămâne doar pensionarii.

Nadejda Brânzan, parlamentară în primul legislativ, a menționat că alături de colegii săi a luptat pentru limbă și pentru alfabet, fără a avea frică de putere, și în scurt timp au reușit să pună bazele unui stat. Fosta parlamentară spune că nici în cele mai urâte vise nu a văzut că se va ajunge la capturarea tuturor instituțiilor statului, iar cetățenii vor ajunge într-un „țarc” mare și se vor teme să facă un pas.

Vasile Zgardan s-a adresat către colegii din primul Parlament să se includă în lupta preelectorală și să le explice oamenilor pentru ce au votat ei cândva. Fostul deputat s-a adresat și către cetățeni, îndemnându-i să o susțină pe Maia Sandu, singurul candidat care reprezentă poporul și dorințele lui.

Printre semnatarii declarației se numără Vladimir Beșleagă, Vasile Zgardan, Nadejda Brânzan, Alexandru Moșanu, Mihai Patraș, Ion Neagu, Dumitru Postovan, Ion Hadârcă, Vasile Năstase, Tudor Țopa, Nicolae Robu, Ion Madan, Valentin Dolganiuc, Alecu Reniță, Anatol Țăranu, Aurel Saulea, Gheorghe Ciobanu, Dumitru Noroc, Alexandru Arseni, Ion Mărgineanu, Dumitru Holban, Elena Balan, Nicolae Moraru, Mircea Rusu, Anatol Șaragov, Boris Carandiuc și Vasile Șoimaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău