Alegeri 2016 | Declarațiile privind locul nou de ședere rămân valabile și pentru turul II

  • 08 Noiembrie 2016 14:22
Alegeri 2016 | Declarațiile privind locul nou de ședere rămân valabile și pentru turul II

Declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale rămân valabile și pentru turul al doilea al alegerilor Președintelui Republicii Moldova, din 13 noiembrie 2016, informează Comisia Electorală Centrală.

Aceste declarații au putut fi depuse cu 30 de zile înainte de primul tur al alegerilor, iar numele alegătorilor care le-au depus au fost șterse din listele de bază din localitățile unde își au reședința și au fost înscriși în listele de bază de la noul loc de ședere.

Totodată, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau de reședință pot solicita de la biroul electoral al secției de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul alegătorului în raza secției de votare respective. Certificatul pentru drept de vot permite alegătorilor să voteze în orice altă secție de votare de pe teritoriul țării, decît cea la care este arondată.

Cererile privind votarea cu urna de vot mobilă NU mai sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin. Acestea pot fi depuse în scris până la ora 18.00 a zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, iar în ziua votării – pînă la ora 15.00, dacă se prezintă și un certificat medical. Doar persoanele cu dizabilități de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău