Alegeri 2016 | Cei mai activi alegători - în Chișinău. Peste hotare au votat 54 de mii de moldoveni (CEC)

  • 30 Octombrie 2016 19:53
Alegeri 2016 | Cei mai activi alegători - în Chișinău. Peste hotare au votat 54 de mii de moldoveni (CEC)

Până la ora 19 au votat peste 1 milion 386 mii de cetățeni, adică mai mult de 47 de procente. Cel mai activ au votat femeile, ele reprezentând 53 la sută din totalul alegătorilor, arată ultimele date prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Cei mai mulți alegători s-au înregistrat la Chișinău, peste 54 la sută, iar cei mai puțini – în regiunea autonomă Găgăuză – sub 40 de procente. 

Peste hotare cetățenii moldoveni au votat cel mai activ la București, Moscova și Londra, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

În total peste hotare au votat peste 54 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Unul dintre membrii CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat că nu au fost înregistrate incidente sau încălcări majore. Totuși, au fost cazuri de agitație electorală, iar la Orhei, câteva persoane au fost amendate pentru că promovau boicotarea alegerilor.

Unele secții de vot au rămas temporar fără electricitate, dar defecțiunile tehnice au fost eliminate. Alte incidente au fost legate de deficiențe la conectarea la rețeaua Registrul de Stat al alegătorilor, dar tot au fost eliminate după cum au menționat reprezentanții CEC.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Sat
12
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău