Alegeri 2016 | CEC a AVERTIZAT un candidat la președinție pentru că nu a prezentat raportul financiar

  • 18 Octombrie 2016 17:35
Alegeri 2016 | CEC a AVERTIZAT un candidat la președinție pentru că nu a prezentat raportul financiar

Comisia Electorală Centrală a sancționat-o marți, 18 octombrie, pe Maia Laguta, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, pe motiv că nu a prezentat raportul financiar.

Prin această hotărâre, CEC a somat-o pe Maia Laguta să informeze Autoritatea Electorală Centrală, în termen de 24 de ore, despre faptul că nu își va deschide cont cu mențiunea „Fond electoral” și nu va suporta cheltuieli financiare în campania electorală sau, după caz, să prezinte un raport privind veniturile și cheltuielile din această campanie.

De asemenea, CEC va solicita Inspectoratului Fiscal Principal de Stat de să verifice proveniența donațiilor ce depășesc suma de 75 mii lei, virate partidelor politice.

Candidații la funcția de președinte au cheltuit în total aproximativ 32,5 milioane de lei în primele două săptămâni de campanie electorală, dintre care aproape jumătate îi revine candidatului Partidului Democrat, Marian Lupu. Acesta a cheltuit în primele două săptămâni de campanie aproape 15,4 milioane de lei.  Următorul la capitolul cheltuieli este candidatul formațiunii Partidul Nostru, Dumitru Ciubașeno – 4,5 milioane de lei. Candidatul PPEM Iurie Leancă a cheltuit aproape trei milioane de lei, iar socialistul Igor Dodon – ceva mai mult de 2,6 milioane. Și liberalul Mihai Ghimpu a cheltuit aproximativ 2,6 milioane de lei.

Cele mai mici cheltuieli le-au avut candidatul PAS, Maia Sandu - 80 de mii de lei și independentul Valeriu Ghilețci - 64 de mii de lei.

Andrei Năstase și Ana Guțu a declarat că nu au avut cheltuieli în primele două săptămâni de campanie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău