Alegeri 2016 | Andrei Năstase: „Plahotniuc vrea să-l facă pe Dodon președinte din primul tur”

  • 28 Octombrie 2016 09:46
Alegeri 2016 | Andrei Năstase: „Plahotniuc vrea să-l facă pe Dodon președinte din primul tur”

Retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală îl favorizează pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale. Declarația a fost făcută de către președintele PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Pentru Igor Dodon va fi mai ușor să câștige cu cele 5-6 la sută din sufragii ale lui Lupu. Eu dețin informații că cei din  PDM merg în teritoriu  și le spun primarilor să se facă totul ca alegătorii să voteze cu Dodon. Noi acum avem de luptat cu Dodon, susținut de Plahotniuc. Toate resursele care erau pentru Lupu, acum sunt îndreptate către Dodon. Eu nu văd nicio linie de delimitare dintre acest regim și Igor Dodon”, a precizat Năstase.

Totodată, președintele PPDA susține că Marian Lupu a fost retras din cursă, cei din PDM fiind conștienți că nu are șanse. ”Sondajele o poziționează pe Maia Sandu la același nivel cu Igor Dodon. Lui Lupu îi reveneau mai puțin de șase procente. Lui Plahotniuc i-a fost frică să piardă Guvernul”.

Năstase și-a exprimat temerea că alegerile prezidențiale vor fi fraudate. “CEC-ul  și poliția trebuie să aibă grijă ca alegerile să nu fie fraudate. Dar aceste instituții sunt controlate, Ministerul de Interne este condus de Jizdan, care este omul lui Plahotniuc. Am auzit că cei din comisiile electorale vor avea o ștampiluță pentru a strica în caz de necesitate buletinele de vot. Sunt multe metode de a frauda alegerile”, a spus Năstase.

Într-o intervenție telefonică, Ștefan Urîtu, ex-vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, a declarat că sunt toate premizele ca alegerile să fie fraudate. “În primul rând, au procedat ca în 2014, când prin scoaterea lui Usatîi din campanie i-au fost direcționate voturile către Igor Dodon. Nu au fost modificate nici listele electorale”, a precizat Urîtu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău