Alegeri 2016: 14 posturi de televiziune vor fi monitorizate de CCA

  • 26 Septembrie 2016 19:24
Alegeri 2016: 14 posturi de televiziune vor fi monitorizate de CCA

Paisprezece posturi de televiziune vor fi monitorizate în perioada campaniei electorale de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului, transmite IPN.

Potrivit președintelui CCA, Dinu Ciocan, începând cu 30 septembrie și până pe 30 octombrie inclusiv vor fi monitorizate buletinele de știri ale posturilor de televiziune: Moldova 1, Prime, Canal 3, Canal 2, Publika TV, TV7, Accent TV, Pro TV, Jurnal TV, N4, Realitatea TV, Ren Moldova, NTV Moldova și RTR Moldova.

Șefa Direcției monitorizare TV, Elena Crîșmaru, a menționat că au fost selectate posturile TV care au cea mai mare acoperire în țară. Pe lângă buletinele de știri, vor fi monitorizate și anumite emisiuni, dacă la adresa CCA vor parveni sesizări prin care se va semnala nerespectarea legislației electorale.

CCA a fost aprobat definitiv numărul de radiodifuzori care vor reflecta campania electorală. Este vorba de 60 de posturi TV și 45 de posturi radio. 19 radiodifuzori nu se vor implica în acest proces.

În aceeași ședință, membrii CCA au aprobat două formulare privind informația despre volumul de emisie electorală și difuzarea spoturilor de educație electorală și informare a alegătorilor, pe care radiodifuzorii vor trebui să le completeze și să le expedieze către CCA în fiecare zi de luni pe parcursul campaniei electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău