Alegeri 2016: PPDA pune la îndoială legalitatea semnăturilor colectate pentru candidatul PDM

  • 05 Septembrie 2016 16:42
Alegeri 2016: PPDA pune la îndoială legalitatea semnăturilor colectate pentru candidatul PDM

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) a adresat o sesizare către OSCE, CEC, Promo-Lex, organizațiile internaționale și ambasadele străine acreditate la Chișinău, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, dar și presa independentă în legătură cu semnalele parvenite de la cetățeni din diferite raioane ale țării privind practicile ilegale de colectare…

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) a adresat o sesizare către OSCE, CEC, Promo-Lex, organizațiile internaționale și ambasadele străine acreditate la Chișinău, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, dar și presa independentă în legătură cu semnalele parvenite de la cetățeni din diferite raioane ale țării privind practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PDM la alegerile prezidențiale.

„Cetățenii ne anunță că structurile de stat au obligat propriii angajați să semneze listele de prescripție, fiind șantajați că vor pierde locul de muncă. Aceste practici au fost folosite de Poșta Moldovei, Moldtelecom, Moldovagaz, Registru, școli, spitale etc. Aceleași surse spun că acoliții lui Plahotniuc au acumulat semnături înainte ca PDM să aibă un candidat oficial”, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN.

Potrivit PPDA, „super-operativitatea de care a dat dovadă partidul-stat (cu referire la PDM, n.r.) a fost posibilă prin utilizarea resurselor administrative, colectarea anticipată și fabricarea semnăturilor”. „Prin asemenea acțiuni ilegale și manipulatorii, candidatul PDM ar putea fi declarat „învingător” chiar înainte de numărarea voturilor”, se mai spune în comunicat.

Exprimându-și îndoiala în obiectivitatea CEC și a instituțiilor de drept din Moldova, PPDA solicită acces imediat și necondiționat pentru reprezentanții săi, dar și ai altor părți interesate, la setul de documente prezentat de PDM. În context, PPDA face apel către alte partide și pretendenți, către observatorii naționali și cei internaționali să delege câte un reprezentant la CEC, către ora 10.00 a zilei de astăzi, 5 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău