Alegeri 2016: Peste hotare vor fi deschise 100 de secții de votare

  • 12 Septembrie 2016 23:51
Alegeri 2016: Peste hotare vor fi deschise 100 de secții de votare

 Pentru alegerile prezidențiale din 2016 au fost alocați bani pentru deschiderea unui număr de 100 de secții de votare peste hotare, a anunțat luni, 12 septembrie, în cadrul unei întrevederi cu potențialii candidați la alegeri, membrul Comisiei Electoral Centrale, Andrei Volentir. El a precizat că Guvernul este cel care decide unde și câte secții de votare vor fi deschise, afirmând că,…

 

Pentru alegerile prezidențiale din 2016 au fost alocați bani pentru deschiderea unui număr de 100 de secții de votare peste hotare, a anunțat luni, 12 septembrie, în cadrul unei întrevederi cu potențialii candidați la alegeri, membrul Comisiei Electoral Centrale, Andrei Volentir.

 

El a precizat că Guvernul este cel care decide unde și câte secții de votare vor fi deschise, afirmând că, potrivit datelor oficiale, doar câteva zeci de mii de moldoveni sunt plecați peste hotare permanent. Președintele CEC, Alina Russu, a menționat că există prevederi clare privind deschiderea secțiilor de vot în străinătate.

 

Vom aminti că, recent, Ministerul de Extere de la Chișinău a răspus unei interpelări a socialiștilor, anunțâd că peste hotare s-ar afla în prezent peste 800 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

 

Comisia Electorală Centrală a invitat luni partidele politice și candidații desemnați la funcția de Președinte al Republicii Moldova să discute despre realizarea procedurilor electorale aferente scrutinului din toamna anului curent. Printre chestiunile abordate de aceștia au fost procedura de colectare a semnăturilor, calitatea listelor electorale, transparența finanțării partidelor politice, corectitudinea scrutinului și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău