Alegătorii sunt chemați să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale

  • 01 Octombrie 2019 18:14
Alegătorii sunt chemați să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale

Comisia Electorală Centrală informează că, până pe 19 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii, atât în localurile secțiilor de votare, cât și online.

Potrivit CEC, sunt patru modalități pentru verificarea online a datelor înscrise în listele electorale,  accesând www.cec.md  sau www.verifica.cec.md

Într-un comunicat de presă al instituției, citat de IPN, se spune că alegătorii se pot adresa la biroul electoral al secției de votare ce corespunde domiciliului sau reședinței lor pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre ei ori despre alți alegători.

CEC precizează că modificări în listele electorale pot fi solicitate cel târziu în ziua precedentă zilei alegerilor. Alegătorul poate fi înscris într-o singură listă electorală și la o singură secție de votare în baza actelor ce atestă domicilierea în perimetrul secției de votare respective. Persoana care are și domiciliu, și reședință valabilă se înscrie în lista electorală ce corespunde secției de votare în a cărei rază teritorială aceasta își are reședința.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău