Albumul „Voyager Golden Record” creat de NASA pentru forme de viață extraterestră va fi lansat pe disc vinyl

  • 29 Noiembrie 2017 17:40
Albumul „Voyager Golden Record” creat de NASA pentru forme de viață extraterestră va fi lansat pe disc vinyl

O ''compilație pentru extratereștri'' creată de Agenția Spațială Americană (NASA) și lansată în spațiu în anul 1977 va fi editată pe disc vinyl și lansată în premieră pentru publicul general, informează The Telegraph.

Albumul de fonograf 'Voyager Golden Record' conține o selecție muzicală ce include melodii de J. S. Bach și Chuck Berry, dar și sunete emise de balene cu cocoașă și saluturi în 55 de limbi.

NASA a realizat două copii ale albumului pe care le-a trimis în spațiu prin intermediul a două sonde spațiale Voyager 1 și Voyager 2 lansate în 1977 în speranța că vor fi interceptate de forme de viață extraterestră.

Până acum, albumul a fost accesibil doar donatorilor unei campanii Kickstarter realizată de Ozma Records, în urma căreia s-au strâns aproape 1,4 milioane de dolari pentru lansarea unui număr limitat de copii pe disc vinyl. 

Sursa foto: voyager.jpl.nasa.gov

În urma succesului de care s-a bucurat această campanie, casa de discuri a decis să lanseze albumul pentru publicul general și va produce o ediție vinyl la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

Albumul original călătorește încă în spațiu și ar trebui să se afle în stare perfectă. Acesta a fost realizat din cupru placat în aur pentru a-l proteja de temperaturile extreme și de radiațiile din atmosferă.

Cercetătorii NASA au inclus pe disc pe lângă sunete, prin codificare în formă analogică, și 115 imagini, precum fotografii cu o mamă care își alăptează copilul, un astronaut care plutește în spațiu și o vioară.

Potrivit Agenției spațiale americane, scopul compilației este acela de a ''comunica extratereștrilor o poveste despre lumea noastră''

NASA a imprimat pe coperta discului indicații despre modalitatea în care poate fi utilizat, însoțite de o dedicație: ''Creatorilor de muzică — toate lumile, toate timpurile''.

''Șansele ca extratereștrii să găsească sondele Voyager în vastul gol al spațiului sunt mici — potrivit unora, infinitezimal — însă ne-am luat munca în serios'', a scris Ann Druyan, directorul creativ al proiectului, într-un articol al NASA.

''Din momentul în care (Sagan, care a condus comitetul de la Universitatea Cornell care a selectat conținutul pentru NASA) ne-a înaintat pentru prima oară proiectul, mie și lui Tim Ferris, acesta a părut mitic'', a descris ea.

La acea vreme, președintele american Jimmy Carter a subliniat scopul albumului spunând că înregistrarea va contribui la trimiterea unui mesaj de pe Pământ către "civilizațiile galactice" și va oferi un instantaneu cu privire la istoria planetei.

''Acesta este un cadou dintr-o lume mică și îndepărtată, o mărturie a sunetelor, științei, imaginilor, muzicii, gândurilor și sentimentelor noastre. Ne străduim să supraviețuim timpului nostru pentru a putea trăi în al vostru. Sperăm ca într-o bună zi, după ce ne-am rezolvat problemele cu care ne confruntăm, să ne alăturăm unei comunități a civilizațiilor galactice'', a spus Carter în mesajul său.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău